måndag 21 december 2009

Crazy cat!

Vi har en katt, en katt som i vanliga fall är helt underbar. Det här är hans första riktiga vinter som han fått uppleva och han är nu helt galen, helt galen uttråkad.

Han vill inte alls gå ut i snön till kylan. När han vill göra sina toalettbesök ställer han sig tveksamt vid dörren. När dörren väl är öppen så får vi puscha honom genom en liten klapp på rumpan så han tvingar sig ut. Efter behoven är utträtttade så sitter han där utanför balkongdörren och glor in på oss, vill in till värmen och vi snackar om 2-3 minuter efter det att han blivit utsläppt.

Vanliga vis när det inte är kallt och snöigt kan han vara ute hela dagarna och ibland nätter. Han älskar att vara ute och kommer hem för att äta och sova, han kan sova flera dagar i sträck efter sina strapatser utomhus.

Men nu, nu är han så otroligt rastlös och går efter oss vad vi än gör. Helt galet frustrerad. Så vi får göra så gott vi kan för att stimulera han inomhus....men det är ovant. Så det är delade känslor för honoms skull, vill ju att snön ska ligga kvar till våren är här men för hans skull vill man ju bara att den ska försvinna........Men han överlever, han är en klok katt som vi älskar högt!



1 kommentar: