söndag 16 augusti 2009

Vistelsen i Vimmerby

På väg till Astrid Lindgrens värld i vimmerby.
Hotell var bokat i Norrköping fredag-söndag, lagom avstånd både hemifrån och till Vimmerby.


Pippi Långstrump utanför Villavillekulla

Det blå tåget man åker för att se på Saltkråkan. Jag som tycker Malin i saltkråkan var så söt.


Skruttan i huset på Bråkmakargatan.



Man fick även känna på hur det var att vara lika liten som Nils Karlssons pyssling.


På hotellet fanns det två lekrum och pool. På bilden är skruttan tillsammans med sin kusin.


Vi hade en kanonhelg jag och syster med alla tre barnen. Fredagen började med att åka hem till syrran i Sthlm, för att vara barnvakt då deras dagis var stängt. Medan minstingen sov middag och barnen var ute i lekparken passade jag på att storstäda deras nya lägenhet. Upptäckte att det är mycket roligare att göra det hos någon annan än sig själv:)

Vid 18 tiden bar det iväg med alla barn instuvade i baksätet och all packning. Framme vid 20.30 tiden, åt buffè mat och stupade i sängen vid 23 tiden.

Upp till den megastora buffè frukosten tidigt på lördag morgon för att sen ge oss iväg till Astrid Lindgrens värld. Jag rekomenderar verkligen att åka dit, även ifall man inte har barn, för det är verkligen en nostalgiresa genom sin egna barndom. Det var jättemycket att se, så vi var där från 10.00-18.00, och kände ändå att man kunde fortsatt lite till.

Hem till hotellet, käkade mat på vägen. Sov som stockar för att sedan vakna efter lite sovmorgon i morse, åt av den goda frukosten och bada den härliga poolen. Blev hämtat av maken hos syrran, sov som en stock i bilen.....jag som aldrig annars somnar i bilen....måste nog varit lite trött efter helgens mysiga bestyr.

Nu ropar maken att middagen är klar, så det blir dags att äta och sedan hyrfilm......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar